Vacker stadsbild fyllt av ljuvliga landshövdingehus
Bagaregården är en mysig pärla av klassicistisk och nationalromantisk arkitektur från tidigt 1900-tal. Gatorna är trädkantade och landshövdingehusen ramar in stora, grönskande gårdar.
Det hörs nästan på namnet att här ligger ett av Göteborgs allra mysigaste områden, med vacker stadsbild och småskalig bebyggelse. Här finns en blandning av landshövdingehus, fristående villor och radhus uppförda mellan förra sekelskiftet och 1930. Lugnet råder i större delen av stadsdelen men efter huvudstråken Stockholmsgatan och Ånäsvägen hittar man charmiga småbutiker som skapar liv och rörelse.
Bagaregårdens stadsplan fastställdes 1911 som ett av stadsingenjör Albert Lilienbergs tidigaste alster och blev en förebild för andra stadsdelar. Lilienbergs stadsplan fick också internationell uppmärksamhet för sina kvaliteter vid en samtida stadsplaneutställning. Lilienbergs främsta kännetecken syns tydligt i Bagaregården än i dag: vindlande, grönskande gator som följer landskapet och mynnar ut i öppna platsbildningar mellan husen. Husen var främst avsedda för arbetare och en nymodig bekvämlighet var att husen från början var försedda med WC. Området har idag kvar sin charmfulla karaktär och sägs också av många vara en av östra Göteborgs mysigaste stadsdelar. Strax sydost om Bagaregården ligger Skatås – en stor sportanläggning med gym, frisbeegolfbana, fotbolls- och beachvolleybollplaner samt motionsslingor.
Här bor man bland annat nära Härlanda park och Kulturhuset Kåken med bibliotek, öppen förskola och café. Vid Redbergsplatsen som är en knutpunkt för flera buss- och spårvagnslinjer samt vid Olskroken finns ett stort utbud av butiker och restauranger. För dig som vill ha närhet till både storstadspuls och vacker natur ger Bagaregården ett perfekt läge.